πολύποδας τραχήλου

Πολύποδες του τραχήλου της μήτρας

Οι πολύποδες του τραχήλου της μήτρας είναι μικρές, ακανόνιστες προσεκβολές που αναπτύσσονται στην επιφάνεια του τραχήλου ή στον τραχηλικό σωλήνα.

Ενδομητρίωση και αποβολές

Ενδομητρίωση και αποβολές

Μια γυναίκα με ενδομητρίωση μπορεί να διατρέχει αυξημένο κίνδυνο για αποβολή. Ορισμένες μελέτες έχουν βρει στοιχεία ότι η συχνότητα αποβολής σε άτομα με ενδομητρίωση είναι πιθανώς υψηλότερη από ό,τι σε εκείνα που δεν την έχουν.

Συστροφή ωοθήκης

Συστροφή ωοθήκης

Η συστροφή της ωοθηκών είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται όταν μια ωοθήκη περιστρέφεται γύρω από το μίσχο της (τους συνδέσμους που την κρατούν στη θέση της).

Διάφραγμα μήτρας

Διάφραγμα μήτρας

Το διάφραγμα της μήτρας είναι μια συγγενής ανωμαλία της μήτρας, η οποία συμβαίνει κατά την ανάπτυξη του εμβρύου πριν από τη γέννηση. Μια μεμβράνη που ονομάζεται διάφραγμα διαιρεί το εσωτερικό τμήμα της μήτρας, στη μέση του. Αυτό το διάφραγμα είναι μια ινώδης και μυώδης ζώνη ιστού που μπορεί να είναι παχιά ή λεπτή και να διαχωρίζεται πλήρως ή μερικώς την κοιλότητα της μήτρας.

Αδενομύωση

Αδενομύωση

Η αδενομύωση είναι μία παθολογική κατάσταση κατά την οποία κύτταρα παρόμοια με αυτά του ενδομητρίου (του ιστού που καλύπτει το εσωτερικό της μήτρας) αναπτύσσονται στο μυ της μήτρας (μυομήτριο).