Επιπλοκές αποβολής

Επιπλοκές μετά από αποβολή

Εάν είχατε πρόσφατα μια αποβολή, πιθανότατα γνωρίζετε τις μοναδικές σωματικές και συναισθηματικές προκλήσεις που συνοδεύουν την εμπειρία. Ωστόσο, μερικές φορές οι γυναίκες μπορεί να παρουσιάσουν επιπλοκές μετά από μια αποβολή. Για παράδειγμα, καταστάσεις όπως υπερβολική αιμορραγία, μόλυνση ή κατάθλιψη μπορεί να εμφανιστούν μετά από αποβολή.

σπέρμα και αποβολές

Ποιότητα σπέρματος και αποβολές

Πολλά ζευγάρια που έχουν αποβολές δεν θα μάθουν ποτέ τον λόγο για τον οποίο συνέβη. Διάφοροι παράγοντες συμβάλλουν στον κίνδυνο πρόκλησης μιας αποβολής και δεν είναι πλήρως γνωστό πόσο συντελεί η ποιότητα του σπέρματος σε αυτό. 

Ενδομητρίωση και αποβολές

Ενδομητρίωση και αποβολές

Μια γυναίκα με ενδομητρίωση μπορεί να διατρέχει αυξημένο κίνδυνο για αποβολή. Ορισμένες μελέτες έχουν βρει στοιχεία ότι η συχνότητα αποβολής σε άτομα με ενδομητρίωση είναι πιθανώς υψηλότερη από ό,τι σε εκείνα που δεν την έχουν.

πολύποδας τραχήλου

Πολύποδες του τραχήλου της μήτρας

Οι πολύποδες του τραχήλου της μήτρας είναι μικρές, ακανόνιστες προσεκβολές που αναπτύσσονται στην επιφάνεια του τραχήλου ή στον τραχηλικό σωλήνα.

Διάφραγμα μήτρας

Διάφραγμα μήτρας

Το διάφραγμα της μήτρας είναι μια συγγενής ανωμαλία της μήτρας, η οποία συμβαίνει κατά την ανάπτυξη του εμβρύου πριν από τη γέννηση. Μια μεμβράνη που ονομάζεται διάφραγμα διαιρεί το εσωτερικό τμήμα της μήτρας, στη μέση του. Αυτό το διάφραγμα είναι μια ινώδης και μυώδης ζώνη ιστού που μπορεί να είναι παχιά ή λεπτή και να διαχωρίζεται πλήρως ή μερικώς την κοιλότητα της μήτρας.