Συστροφή ωοθήκης

Συστροφή ωοθήκης

Η συστροφή της ωοθηκών είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται όταν μια ωοθήκη περιστρέφεται γύρω από το μίσχο της (τους συνδέσμους που την κρατούν στη θέση της).

Αδενομύωση

Αδενομύωση

Η αδενομύωση είναι μία παθολογική κατάσταση κατά την οποία κύτταρα παρόμοια με αυτά του ενδομητρίου (του ιστού που καλύπτει το εσωτερικό της μήτρας) αναπτύσσονται στο μυ της μήτρας (μυομήτριο).

Επώδυνη σεξουαλική επαφή

Επώδυνη σεξουαλική επαφή

Τι είναι η επώδυνη σεξουαλική επαφή;
Ο πόνος που παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ή και μετά από αυτή ονομάζεται επώδυνη σεξουαλική επαφή ή δυσπαρευνία. Πρόκειται για σεξουαλική δυσλειτουργία της γυναίκας, που μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά την ερωτική της ζωή και να δημιουργήσει εντάσεις στις σχέσεις της.

Υψηλού και χαμηλού κινδύνου HPV

Υψηλού και χαμηλού κινδύνου HPV

Η λοίμωξη από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων ((Human Papilloma Virus, HPV) είναι μια ιογενής λοίμωξη η οποία μεταδίδεται κυρίως σεξουαλικά με άμεση επαφή με άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό.

Κύστη και απόστημα βαρθολίνειου αδένα

Κύστη και απόστημα βαρθολίνειου αδένα

Τι είναι οι βαρθολίνειοι αδένες;
Οι βαρθολίνειοι αδένες βρίσκονται στο κατώτερο μέρος, εκατέρωθεν της εισόδου του κόλπου, ένας σε κάθε πλευρά. Η λειτουργία τους είναι η παραγωγή ενός βλεννώδους υγρού που λιπαίνει τον κόλπο κατά τη σεξουαλική επαφή.