μέλι εγκυμοσύνη

Μπορώ να τρώω μέλι ενώ είμαι έγκυος;

Ίσως έχετε ακούσει ότι τα παιδιά μικρότερα του 1 έτους δεν πρέπει να τρώνε μέλι. Αυτό είναι αλήθεια, επειδή το μέλι μπορεί να μεταφέρει ένα βακτήριο που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα βρέφη.

Είναι σημαντικό να έχετε επίγνωση του τι τρώτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή ορισμένες τροφές μπορεί να είναι ανθυγιεινές για εσάς, το αγέννητο μωρό σας ή και για τα δύο.

Καρδιοτοκογράφημα

Καρδιοτοκογράφημα

Το καρδιοτοκογράφημα είναι ένα απλή, μη επεμβατική εξέταση που πραγματοποιείται σε κυήσεις άνω των 28 εβδομάδων κύησης. Χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση του εμβρύου κατά τον τοκετό, αλλά και για την αξιολόγηση της κατάστασης του εμβρύου, εκτός τοκετού, κυρίως κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της κύησης [καρδιοτοκογράφημα ηρεμίας- Non-Stress Test (NST)].

Θέση ύπνου στην εγκυμοσύνη

Θέση ύπνου στην εγκυμοσύνη

Στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης συστήνεται η έγκυος να κοιμάται στο πλάι γιατί οι μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό είναι πιο ασφαλές για το μωρό. Αυτό ισχύει τόσο για το νυχτερινό ύπνο όσο και για τον ύπνο σε οποιαδήποτε φάση της ημέρας.

Παθητικό κάπνισμα και εγκυμοσύνη

Παθητικό κάπνισμα και εγκυμοσύνη

Σε όλες τις γυναίκες συνιστάται να διακόψουν το κάπνισμα όταν μείνουν έγκυες. Ωστόσο, οι μελέτες έχουν δείξει ότι η απλή διακοπή δεν αρκεί για την εξάλειψη των κινδύνων που συνδέονται με την έκθεση στο τσιγάρο. Πολλές γυναίκες εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα από φίλους και μέλη της οικογένειας. Το παθητικό κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία της εγκύου και του μωρού της.

Αιμορραγία εμφύτευσης

Αιμορραγία εμφύτευσης

Η αιμορραγία εμφύτευσης εμφανίζεται όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στο ενδομήτριο (το εσωτερικό της μήτρας). Η εμφύτευση γίνετε συνήθως 6 έως 12 ημέρες μετά τη γονιμοποίηση και μπορεί να προκαλέσει κηλίδες αίματος ή ελαφριά αιμορραγία, αν και αυτό δεν συμβαίνει πάντα.