Αντισυλληπτικά χάπια

Ποιες μεταβολές προκαλεί η διακοπή των αντισυλληπτικών χαπιών;

Με τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών τα επίπεδα των ορμονών του κύκλου διατηρούνται σε σταθερά επίπεδα. Αυτό προκαλεί κάποιες αλλαγές στο σώμα τις γυναίκας, ορισμένες από τις οποίες μπορεί να είναι επιθυμητές, όπως η μείωση του πόνου και της ποσότητας του αίματος στην περίοδο και ορισμένες άλλες δυσάρεστες, όπως το πρήξιμο στο στήθος, η ναυτία ή η κολπική ξηρότητα.

Αντισυλληπτικά χάπια και αντιβιοτικά

Αντισυλληπτικά χάπια και αντιβιοτικά

Εάν έχετε πάρει ποτέ αντισυλληπτικά χάπια και αντιβιοτικά ταυτόχρονα, μπορεί να σας έχουν πει ότι τα αντιβιοτικά κάνουν τα χάπια λιγότερο αποτελεσματικά. Πολλά επίσης ενημερωτικά φύλλα αντιβιοτικών συνοδεύονται από μια προειδοποίηση που λέει ότι τα αντιβιοτικά μπορεί να κάνουν τα αντισυλληπτικά χάπια λιγότερο αποτελεσματικά.

Εγκυμοσύνη με σπιράλ

Εγκυμοσύνη με σπιράλ

Οι ενδομήτριες ενδομητρικά σπειράματα (σπιράλ) είναι μικρές, εύκαμπτες συσκευές με σχήμα του γράμματος Τ που εισάγονται στη μήτρα μιας γυναίκας από το γυναικολόγο. Είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές αναστρέψιμες αντισυλληπτικές μεθόδους που υπάρχουν. Αν και είναι σπάνιο να μείνετε έγκυος με ένα σπιράλ, συμβαίνει και είναι σημαντικό να γνωρίζετε για τους κινδύνους και τις επιπλοκές που σχετίζονται με μια εγκυμοσύνη με σπιράλ.

έσπασε το προφυλακτικό

Τι κάνετε αν σπάσει το προφυλακτικό

Εάν ένα προφυλακτικό (ανδρικό ή γυναικείο) σπάει κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής επαφής μπορείτε να λάβετε ορισμένα μέτρα για να αποτρέψετε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και να προστατευθείτε από τον ιό HIV και από άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

χάπι τη επόμενης μέρας

Παρενέργειες από το χάπι τη επόμενης μέρας

Εάν είχατε σεξουαλική επαφή χωρίς προστασία, είτε δεν χρησιμοποιείτε καμία μέθοδο αντισύλληψης, είτε η μέθοδος αντισύλληψης που χρησιμοποιήσατε απέτυχε (π.χ. έσπασε το προφυλακτικό) και βρισκόσασταν στις γόνιμες ημέρες, τότε οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος είναι υψηλές.