Εξάψεις

Εξάψεις στην εμμηνόπαυση

Περισσότερο από το 80% των γυναικών θα εμφανίσουν εξάψεις κάποια στιγμή πριν ή μετά την εμμηνόπαυση. Οι αλλαγές στις ορμόνες πιστεύεται ότι είναι η αιτία των εξάψεων αλλά και των άλλων συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, όπως άγχος, αϋπνία, πόνος στις αρθρώσεις και προβλήματα με τη μνήμη.

Σεξ μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ μετά την εμμηνόπαυση

Το σεξ μετά την εμμηνόπαυση μπορεί να είναι εξίσου ικανοποιητικό με το σεξ πριν από την εμμηνόπαυση. Ωστόσο, οι ορμονικές και φυσικές αλλαγές που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση μπορεί να απαιτούν κάποια προσαρμογή.

Συμπτώματα της εμμηνόπαυσης που δε θα πρέπει να αγνοήσετε

Η εμμηνόπαυση σηματοδοτεί μια εποχή αλλαγής των ορμονών στο σώμα και εμφάνισης νέων συμπτωμάτων, μερικά από τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή της γυναίκας. Οι εξάψεις, οι διαταραχές του ύπνου, η κολπική ξηρότητα και οι αλλαγές στη διάθεση είναι συχνές κατά την εμμηνόπαυση.

εμμηνόπαυση φυσικές θεραπείες

Φυσικές θεραπείες για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Η εμμηνόπαυση είναι η οριστική διακοπή της περιόδου και εμφανίζεται στο φυσικό τέλος της αναπαραγωγικής ζωής κάθε γυναίκας.

Πρώιμη και πρόωρη εμμηνόπαυση

Πρώιμη και πρόωρη εμμηνόπαυση

Τι είναι η πρώιμη και η πρόωρη εμμηνόπαυση;
Η εμμηνόπαυση ξεκινά συνήθως μεταξύ των 45 και 55 ετών. Η μέση ηλικία εμφάνισης της εμμηνόπαυσης στον πληθυσμό της Ευρώπης είναι μεταξύ 50 και 51 ετών.
Η εμφάνιση της εμμηνόπαυσης πριν από την ηλικία των 45 ετών ονομάζεται πρώιμη εμμηνόπαυση. Όταν μια γυναίκα εμφανίζει εμμηνόπαυση πριν από την ηλικία των 40 ετών, αυτό ονομάζεται πρόωρη εμμηνόπαυση ή πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια.