συμπτώματα εμμηνόπαυσης

Πόσο διαρκούν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης;

Η μετάβαση στην εμμηνόπαυση διαρκεί κατά μέσο όρο τέσσερα χρόνια, αν και οι εξάψεις και ορισμένα άλλα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν για μια δεκαετία ή περισσότερο.

Εξάψεις

Εξάψεις στην εμμηνόπαυση

Περισσότερο από το 80% των γυναικών θα εμφανίσουν εξάψεις κάποια στιγμή πριν ή μετά την εμμηνόπαυση. Οι αλλαγές στις ορμόνες πιστεύεται ότι είναι η αιτία των εξάψεων αλλά και των άλλων συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, όπως άγχος, αϋπνία, πόνος στις αρθρώσεις και προβλήματα με τη μνήμη.

εμμηνόπαυση φυσικές θεραπείες

Φυσικές θεραπείες για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Η εμμηνόπαυση είναι η οριστική διακοπή της περιόδου και εμφανίζεται στο φυσικό τέλος της αναπαραγωγικής ζωής κάθε γυναίκας.

Σεξ μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ μετά την εμμηνόπαυση

Το σεξ μετά την εμμηνόπαυση μπορεί να είναι εξίσου ικανοποιητικό με το σεξ πριν από την εμμηνόπαυση. Ωστόσο, οι ορμονικές και φυσικές αλλαγές που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση μπορεί να απαιτούν κάποια προσαρμογή.

Συμπτώματα της εμμηνόπαυσης που δε θα πρέπει να αγνοήσετε

Η εμμηνόπαυση σηματοδοτεί μια εποχή αλλαγής των ορμονών στο σώμα και εμφάνισης νέων συμπτωμάτων, μερικά από τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή της γυναίκας. Οι εξάψεις, οι διαταραχές του ύπνου, η κολπική ξηρότητα και οι αλλαγές στη διάθεση είναι συχνές κατά την εμμηνόπαυση.